Gledališke predstave, koncerti in družabni dogodki

Žan Papič

Srednja bedna

Termini & prizorišča

26. 1. 2023 ob 20:00

Krajevna skupnost Stražišče

Ponudite svojim učencem predstavo s katero bodo lažje prehodili pot, ki jih čaka.

Na vaši šoli:)

O predstavi

Srednja bedna je izpovedni interaktivni projekt Žana Papiča, ki skozi zgodbe obuja spomine na svoje srednješolske dni in z današnjimi očmi osmišlja tistega Žana, ki ga takrat niso razumeli. Resnici na ljubo se ni razumel niti sam, a takšni pač so najstniki in pubertetniki v eni osebi. 


Ni lahko biti srednješolec sploh, če ne veš kaj bi rad postal potem, ko ne boš več. Nekateri so naravno nadarjeni za šport, drugi za znanost, nekateri so boljši v umetnosti, spet nekateri blestijo v ročnih spretnosti in potem so tu takšni kot Žan, ki ne spadajo nikamor. A to ne pomeni, da ne smejo obstajati. Da so slabi. Ravno nasprotno. Moč imajo, da ustvarijo nekaj čisto svojega in unikatnega. 


Žan je tu, da ponudi oporo tistim, ki se v srednji šolo ne znajdejo najbolje in jim ponuja drugačno pot. Svojo pot, ki je ravno tako žlahtna čeprav posuta z dvojkami, trojkami in občasno cveki. Vsak ne bo zlat maturant lahko pa je vsak srednješolec zadovoljen in pomirjen sam s sabo. Bolje srečni smetar kot nesrečni advokat. 


Ustvarjalci
  • Žan Papič